Beauty savers i min makeup pung

1

Fordi jeg selv synes, det er fedt med input fra andre piger, når jeg skal finde ny inspiration til samlingen af beauty-produkter, bliver jeg nødt til at dele et par af mine hverdagshelte med jer også. For efter et par år i voksenlivet, synes jeg endelig, at jeg er kommet ret tæt på række produkter, som virker optimalt for mig. Måske de bliver skiftet ud, hvis jeg engang skal være gravid (og dermed må gå den helt kemikaliefrie vej) eller render ind i nogle helt mindblowing newcomers – men lige nu handler det mest af alt om, hvad der gør tricket, når man skal holde en pænt look på en lang arbejdsdag.

 1. Clinique Super City Block SPF 40. Jeg er så glad for, at den her dagcreme har fundet vejen ind i mit liv. Gid nogen havde fortalt mit teenage-jeg, hvor vigtigt solfaktor i dagcreme er. Jeg vil ikke lyve – min hud har virkelig taget skade af solens hærgen i mine unge år, nu i form af pigmentpletter og rynker – ikke lige noget man havde forventet som 28-årig. Derfor har jeg altid solfaktor på nu – som i altid, selv i overskyet vejr. Jeg synes selv, at jeg har søgt og afprøvet markedet, og den her virker altså bare. Den tørrer hurtigt ind, efterlader huden jævn og blød (og ikke olieret) og virker samtidig som en primer under make-uppen. Altid på med den – især de dage, hvor jeg arbejder meget ude.
 2. Youngblood Natural Mineral Foundation. Den er allerede så hypet, at jeg ikke behøver at sige mange ord om den. Jeg har tidligere skrevet et indlæg om, hvad den gør er fordele for min tenderende følsomme hud.
 3. MAC Gotta dash! Sheen Supreme Lipstick. Måske er det bare mig, der aldrig er blevet rigtig dygtigt til at lægge make-up, men jeg synes, at læbestift på kinderne er langt nemmere at arbejde med end rouge. Og har man travlt om morgenen, er lidt foundation og lidt farve på kinderne altså et ret hurtigt fix, der både frisker op og ser helt dejlig naturligt ud.
 4. Pure Color Envy Lash Multi Effects Mascara + liner (modtaget i gave). Bloggere modtager jo ind i mellem test og gaver. Mange ting ryger i en kasse i skabet, enkelte ting ryger videre til andre, og få ting bliver man rigtig glad for. Det er egentlig mest mascaraen, jeg vil slå et slag for (da jeg kun bruger lineren til fest, hvor den laver de lækreste wings). Selvom det er en gave, er det også den mascara, jeg kommer til at købe igen og igen. For (endelig!) har jeg fundet en mascara som ikke klumper og gør vipperne stive. Samtidig med at den er lavet på argan-, jojoba- og kokosolie, som plejer vipperne – win win.
 5. Brow Wiz fra Anastasia Beverly Hills (Sephora). En øjenbrynspensel i den lidt dyrere ende, men så lækker at bruge, at de fleste kan få et virkeligt fint resultat ud af den. I den ene ende en ultra-fin blyant til at tegne små lette strøg med, og i den anden en børste til at rette brynene og blende farven. Det er super sjovt at arbejde med bryn, når man endelig får fat i “det rette” værktøj.

Der kommer sikkert mere til løbende. Jeg kan mærke, at jeg virkelig nyder de dage, hvor jeg faktisk får gjort lidt ud af mig selv. Har I nogle beauty-musthaves vi andre må prøve?

img_7545

‘Sov sødt’-læbepomade

aroma-terapi sov-bedre

Hola planteelskere. Det er weekend, så i dag skal det handle om at sove og sove godt. Søvn er alfa og omega for mig. Jeg har meget faste sengetider, tracker mine søvnstadier og er med årene generelt blevet meget bevidst om, at hvis jeg ikke sover godt og nok, er der intet andet der fungerer, hverken psykisk eller fysisk.
Det er blevet til mange tiltag gennem årene, og resultatet er i sidste ende blevet, at jeg sover som en baby – hver nat. Særligt aroma-terapi har været en stor hjælp, og jeg sender hermed tricket videre til alle jer søde DIY-typer, der har det sjovt med at lave hudpleje fra bunden.
Flere har måske prøvet at eksperimentere med at have lavendelplanter stående i soveværelset og at dryppe lavendelolie på sengetøjet. Det fungerer for det meste også rigtig godt for mig, men det der for alvor sender mig afsted til drømmeland er, når olierne kommer i direkte kontakt med kroppen. Varmen fra huden får duftene til at sprede sig og så går der ikke mange minutter, før jeg er væk. Jeg kalder resultatet en læbepomade, fordi jeg synes, den er god på læberne, men den kan bruges som en salve på hele kroppen, eksempelvis på hals eller håndled. Til 4-6 færdige pomader skal du bruge:

1 spsk. jojobaolie
2 spsk. kokosolie
30 dråber lavendelolie
30 dråber bergamotolie
1 lille spsk. bivoks (jeg bruger candelilla-voks for en vegansk udgave, men bivoks er nemmest at få fat i)
1 syltetøjsglas
4-6 beholdere til læbepomader (Urtegaarden og eBay har et ret stort udvalg)

diy laebepomade

Start med at lave et vandbad (med medium varme) og placer syltetøjsglasset deri. Bland jojobaolie, kokosolie og voksen i glasset og lad dem langsomt smelte sammen – rør i massen undervejs. Vær opmærksom på, at du ikke overdoserer mængden af voks, da det så ender med at være et meget hårdt resultat. For en blødere salve, brug da lidt mindre voks end anvist.
Sluk for varmen og rør de æteriske olier i. Placer beholderne på et stykke bagepapir (for at mindske grisseriet i køkkenet) og fordel olieblandingen i dem. Sæt beholderne i køleskabet og lad salven sætte sig i ca. 45 minutter. Herefter er de klar til brug.

Lavendelblomsten kender du for dens beroligende, afstressende og søvndyssende effekt. Flere steder i verden bruges lavendel i medicin mod uro, nervøsitet og angst – er du derfor i en periode af dit liv, hvor du døjer med myldertanker i nattetimerne, kan det måske være en idé at afprøve lavendelduften.
Bergamot er en citrusfrugt, som dyrkes i det sydlige Italien. Du kender oprindeligt duften fra de Althea bolsjer, som din mormor tilbød dig som lille. Også denne olie er kendt for at have en afslappende og berolignede effekt på kroppen, og du finder den derfor ofte i massageolier og kosmetiske produkter. Selv synes jeg bare, at den matcher lavendelolien rigtig godt.
Listen over berolignede æteriske olier er lang, så du kan sagtens eksperimentere med at udskifte og blande andre olier end dem jeg foreslår, eksempelvis kamilleblomst, ylang ylang, merian og baldrian.

God fornøjelse og skriv endelig hvis du har spørgsmål eller vil sende et sove-tip den anden vej. God søndag!

lav-din-egen-laebepomade vegansk

Den perfekte faux fur

munthe-simonsen

Jeg går ikke med pels mere. Jeg har gjort – meget endda, jeg har også blogget om det. Men jeg er blevet ældre og jeg har lært nye ting. Jeg har lært at nogle ting er nødvendige, andre ting er blot luksus. Og at der findes en masse pænt imiteret læder og smukke faux furs. Derfor er jeg i fuld gang med at sælge ud af gamle tasker og pelse, og det føles rigtig fint at bytte det hele ud med én rigtig pæn og vellavet faux fur. For modeindustrien er heldigvis også blevet klogere, og rigtig mange store modehuse laver nogle super fine “falske” pelsjakker. Man kan diskutere, hvorfor man overhovedet har lyst til at imitere og bevare looket, hvis man synes, det er forkert. Personligt synes jeg, at det varme, fluffy look er rigtig pænt og feminint til vinteren. Pels er – eller var – en modeklassiker, og selve pelsene og det de symboliserer fortjener måske langsomt at forsvinde på diverse vintage-markeder – dog ikke ens betydende med, at man ikke kan bevare looket i en opdateret udgave.

Så da jeg var et smut i Munthe butikken den anden dag, måtte den her pæne jakke altså med hjem (det skal lige siges, at der gik et øjeblik, før jeg opdagede, at det var en faux fur). Den er utrolig blød og så kan jeg godt li’ alle de forskellige farver, som gør den mere spændende og iøjenfangende.

Vil du selv på jagt efter en faux fur til vinteren, finder du en liste over pelsfrie brands i Danmark her.

beautiful-fake-fur

Green obsession

green-living

1. Sofa fra Sinnerup her 2. Posters fra Kristina Krogh og Vee Speers, 3. Puder fra Skriver Collection og Cellbes, 4. Sengetøj fra Georg Jensen her, 5. Stol fra Gubi her, 6. Opbevaringskrukke fra House Doctor her, 7. Kop fra Kähler her, 8. Glas fra Bitz her, 9. Vinglas fra House Doctor her, 10. Kop fra Kähler her, 11. Salt og peber sæt fra Menu her, 12. Granitplade fra Louise Roe her, 13. Viskestykker fra Georg Jensen og Au Maison, 14. Tandbørstekrus og sæbedispenser fra Venezia, 15. Duftlys fra Skandinavisk her.

Hver gang jeg har ferie og får chancen og tiden til at se på hjemmets tilstand, får jeg altid en uhyrlig trang til at skifte ud, rykke om og gøre ved (gid man havde den samme trang til at gøre rent og sætte i orden). Nå, men i den her omgang har jeg altså kastet min kærlighed på alt der er grønt. Jeg fik overtalt kæresten til en grøn sofa, grønne puder, grønt køkkengrej, grønne pyntenips og et væld af planter, men det er som om, at det bare aldrig helt er nok. Alt i grønt og træ – send det bare i min retning.

Pumpkin spice latte

img_7300 img_7264

Efterår betyder græskar-sæson og den meget populære amerikanske ‘pumpkin spice latte’ vinder territorium i vores del af verden, ligesom så meget andet der ovre fra. Det hyppige brug af græskar og så halloween er to ting jeg glædeligt tager til mig! Flere græskaropskrifter må prøves af i løbet af efteråret.

Når man kommer hjem fra arbejde en regnfuld eftermiddag, og job, træning og alt det man skal nå er overstået, er der intet bedre end at krybe under et tæppe med noget varmt og en god serie eller en bog. Internettet vrimler med varme, lindrende drikke – du kan eksempelvis prøve min udgave af guldmælk eller min seneste favorit – vegansk pumpkin spice latte.
I USA er drikken både populær og let at lave, fordi alle ingredienserne kan købes færdige. Her hjemme skal du selv forberede ingredienserne, men når de først er lavet, er der til mange kopper kaffe.
Først skal du forberede en græskarpuré og derefter en krydderiblandring – du skal bruge:

Græskarpuré
1 hokkaido græskar

Krydderiblanding
3 spsk. kanel (helst ceylon kanel)
2 tsk. stødt ingefær
1 tsk. revet muskatnød
1,5 tsk. allehånde
1,5 tsk. stødte nelliker

Til én kop kaffe
2 dl plantemælk (mandel, ris eller havre passer godt til)
1 spsk. sukker, sukrin eller en anden form for sødemiddel
1 spsk. græskarpuré
1,5 tsk krydderiblanding
1 dobbelt espresso shot

Del græskaret i to og skrab kernerne ud. Del det i mindre stykker og bag dem ved 175 grader varmluft i ca. 45 minutter til det er mørt.
Imens blander du alle krydderierne i et patentglas. Når græskaret er færdigt, skraber du kødet ud, som moses eller blendes – opbevar puréen i en lufttæt beholder på køl.

Varm mælken op i en lille gryde og bland sukker og græskarpuré i. Brug en mælkeskummer til at røre det helt ud. Lad det simre et par minutter og tag det så af varmen. Bland krydderier og kaffe i og smag til med sukker, hvis du vil have den sødere. Server drikken med et drys af krydderiblandingen på toppen. Vil du have den på ægte Starbucks-maner kan du tilføje vegansk flødeskum (den fra Alpro er go’) på toppen. Jeg får min med et stykke krydret kage til – prøv eksempelvis ølkagen fra Valdermarsro eller mine julede daddelkugler for et sukkerfrit alternativ.

Ud over dejlig smag får du en lang række krydderier, der gavner og gør kroppen godt. Nellike bekæmper inflammation og varmer kroppen op indefra, samtidig med at det modvirker oppustet mave. Kanel stimulerer fordøjelsen, regulerer blodsukkeret og dæmper sultfornemmelse. Ingefær er fyldt med antioxidanter, som bekæmper kroppens frie radikaler, samtidig med at den modvirker gigtsygdomme. Muskatnød øger blodcirkulationen og virker smertedæmpende og bakteriedræbende. Hvert krydderi kan en helt masse og så alt sammen samlet i en varmende kop. Velbekomme!

img_7246img_7255

Hello Vintage pop-up shop Aarhus

hello-vintage vintage-shopping-aarhus

Sponsoreret indhold

Er du pjattet med at gå på jagt efter unikke vintage-fund, og vil du gerne skyde efterårsferien i gang med at forkæle dig selv med lidt tilføjelser til efterårsgarderoben? Så tipper jeg dig lige videre til mit yndlings vintage-marked, som lige nu opholder sig i faste lokaler i Århus oktober måned ud. Hello Vintage forsøger sig for første gang med en pop-up shop i lokalerne i Sankt Clemens Stræde 18 og det er en ret lækker og lidt syret shoppe-oplevelse.

Taget i betragtning af, at butikken i første omgang er midlertidig, er der gjort rigtig meget ud af indretningen. En række kreative mennesker har været forbi for at sætte deres præg på butikken med vægmalerier, motiverende citater og freak-showlignende dukke-udstillinger. Masser af farve og power!

Konceptet har der ud over udvidet sig en smule, siden de startede på Godsbanen. I butikken kan du finde det sædvanlige kilo-marked (250 kr. pr. kilo tøj), samt to nye afdelinger; Handpicked og Reworked. I Handpicked finder man særligt udvalgte items og i Reworked upcyclede udgaver af de lækre vintage-varer. Konceptet er både for mænd og kvinder btw!

Pop-up shoppen har åbent på følgende datoer:

Fredag d. 13. oktober fra 12-19
Lørdag d. 14. oktober fra 10-17
Mandag d. 16. oktober fra 12-18
Tirsdag d. 17. oktober fra 12-18
Onsdag d. 18. oktober fra 12-18
Torsdag d. 19. oktober fra 12-18
Fredag d. 20. oktober fra 12-19
Lørdag d. 21. oktober fra 10-17
Fredag d. 27. oktober fra 12-19
Lørdag d. 28. oktober fra 10-17

skaermbillede-2017-09-29-kl-21-45-51
Selv har jeg sat en dag af til en shoppetur i efterårsferien, og jeg skal forbi butikken på jagt efter en lækker kimono, en god striktrøje, en vinterjakke og et par nye jeans – for markedet bugner af det hele. God fornøjelse til jer der kigger ned!

vintage-aarhus

Budapest på en weekend

Jeg vågner lige op fra min arbejdsdøsighed. Den sidste måned er vitterligt fløjet afsted. Thomas og jeg sluttede sommerferien af med en uge i Ungarn og hoppede direkte fra flyveren tilbage på jobbet. Sidenhen har jeg været begravet i arbejde. Jeg har nemlig været heldig at få lov til at starte en dejlig 1. klasse op, og det er på alle måder både tids- og energikrævende. Derfor – udmattet, men uendelig glad for mit arbejde.

Et indlæg der har været undervejs længe, men bedre sent end aldrig – billederne fra vores Budapest-ferie, samt en lille guide til, hvad du skal se, opleve og smage, hvis du gerne vil holde en forlænget weekend i byen. Budapest er en skøn, østeuropæisk perle, hvor du for få penge kan få den helt perfekte storbyferie. Byens gader er en kontrastfyldt scene med ruinerne fra 1800-tallets pomp og pragt, sammensmeltet med nutidens puls og melankoli. Det ene gadehjørne er velbevaret med smukke, forgyldte detaljer og på det næste falder du over murbrokkerne fra gamle, pompøse herskabsvillaer, som står og falder sammen. Jeg kunne bruge en dag alene på at sanse byens stemning.

Ser du på et kort over Budapest, kan du se at byen er delt op i to; Buda og Pest, adskilt af floden Donau, koblet sammen via en række smukke broer. Selv boede vi på Pest-siden i det jødiske kvarter, så derfra har guiden sit udgangspunkt. Hele centrum kan du se til fods og her får du en detaljeret go-to-liste over vores favorit spisesteder, muséer, monumenter og hvilken rækkefølge, du skal se det hele i. God fornøjelse!
skaermbillede-2017-09-29-kl-21-45-51

Dag 1 // Buda

Buda er den ældste bydel i Budapest og byder derfor på middelalder-arkitektur og smukke vandreture langs borgkvarterets gamle fæstninger. Mængden af butikker og restauranter er begrænset sammenlignet med Pest-siden, så man besøger mest bydelen for historien, udsigten og arkitekturen.

2

 • Start dagen med morgenmad på Szimpla Breakfast – en vidunderlig (og meget lille) morgenmadscafé i en kølig smøge ikke langt fra det Jødiske kvarter. Her kan du få kongen over alle avocado-toast, sunde juices og friskbrygget Aarhus kaffe fra LaCabra. Lidt kaotisk, måske med en smule kø til siddepladserne, men maden er det hele værd.
 • Nyd gåturen over den berømte kædebro og end ud ved foden af Borghøjen. Her fra kan du tage kabelbanen op eller gå langs med fæstningen via Sydbastionen (vi valgte at gå, på grund af meget lang kø til kabelbanen).
 • På toppen af Borghøjen finder du det gamle kongeslot. En fascinerende bygning på afstand, knap så fascinerende tæt på, da den blev ødelagt under 2. verdenskrig og kun lige opbygget med begrænsede ressourcer under kommunistisk styre – der er derfor sparet en del på detaljerne udenfor, og der er ikke rigtig noget at se indenfor. Der ligger et kunstmuseum i bygningen, hvis man er kunstinteresseret.21
 • Find vej bagom slottet ned i det hyggelige borgkvarter. På vejen kan du se ruinerne af det oprindelige middelalder-slot.
 • På en stor plads midt i borgkvarteret finder du St. Mathias Kirken og Fiskerbastionen. To pragtfulde, hvidkalkede bygningsværker. Nyd udsigten fra Fiskerbastionen, gå en tur i området og se de smukke detaljer inde i kirken.20
  13

 • Spis frokost på Pierrot – en bib gourmand restaurant ikke langt fra kirken. Fantastisk mad og en skøn grøn gårdhave. Gå efterfølgende en tur og bemærk de gamle, men velbevarede detaljer på vægge, lofter og porte i kvarteret.

10

 • Fortsæt gåturen rundt i borgkvartet og gå ned af de lange trapper på østsiden af Borghøjen. Tag bus 5 tilbage til Pest via Elisabeth broen og gå turen ned ad Vaci Utca (Budapests svar på Strøget – turistet, men alligevel stemningsfuldt på sin egen måde). Herefter ender du ud ved Den Store Markedshal. Sæt jer her og få et ungarsk stykke kage og en kop kaffe.11
  19

 

 • Gå tilbage mod Buda via Frihedsbroen, som ender ud ved foden af Gellért højen. Her finder du en grotte, som huser en ret special kirke. Gå en tur i kirkens kølige rum og lær lidt om grottens og religionens historie.
 • Gå efterfølgende turen op ad Gellért højen. En hård tur, som ender ud i den højeste og smukkeste udsigt, du kan finde i byen.16
  18

 

 • Slut eftermiddagen af i de termiske bassiner i Gellért badet. Budapest ligger oven på en gammel vulkansk kæde og har derfor alle tider været kendt for de varme kilder.
 • Spis middag på St. Andrea, hvis det skal være fin middag eller Hummus Bar, hvis I trænger til noget afslappet, billigt og virkelig lækkert.
 • Slut aftenen af med drinks på en ruin-bar – eksempelvis en Aperol Spritz på Lieblings tagterasse i det jødiske kvarter.

skaermbillede-2017-09-29-kl-21-45-51

Dag 2 // Pest

9

 

 • Start dagen med morgenmad på A’table. Her har de god, gedigen morgenmad, friskbagte croissanter, frisk juice og kaffe.
 • Gå turen igennem det jødiske kvarter op til Sankt Stefans Basilika. Nyd roen og de smukke gyldne detaljer i byens domkirke.

13

 

 

 • Gå via Frihedspladsen til Den Lille Markedshal. Den er næsten hyggeligere end Den Store Markedshal, da du finder et hav af bistroer og små spisesteder gæstet af de lokale. Her har du mulighed for at smage på ungarske specialiteter til billige penge.
 • Fortsæt gåturen ud mod Margrethe Broen og nyd udsigten til Parlamentet; byens varetegn, et kæmpemæssigt nygotisk, kalkstensbyggeri. Er I kommet tidligt afsted, kan man gå en tur i parken på Margrethe øen, som broen fører ud til.

48

 

 • Gå turen tilbage mod centrum langs med floden og se Parlamentets mange detaljer helt tæt på. På gåturen passerer I blandt andet et meget udtryksfyldt jødisk mindesmærke – en række af metal-sko langs Donaus bred, som markerer stedet, hvor man inden Ungarns befrielse under 2. verdenskrig, henrettede store dele af byens jødiske befolkning. Simpelt, men stærkt.
 • Hop på sporvogn 2 og kør ned langs med Donaufloden (husk at have lige penge med!). Sporvognens rute er en helt sight-seeing i sig selv. Stig af ved Elisabeth broen og gå tilbage mod det jødiske kvarter for at spise frokost.

5

 

 • Spis frokost på Street Food Karavan. En fantastisk lille food-court med rigelige muligheder for alle. Thomas spiste ungarske specialiter og jeg fik den bedste veganer-burger nogensinde.

7 6

 

 • Slut frokosten af med en øl eller sodavand på Szimpla Kert. Tørstige eller ej, skal I gå der ind alligevel, for stedet er det helt store must-see, når det kommer til de fascinerende ruin-bars. Nye niveauer af psychedelia i hvert et rum i det gamle, jødiske herskabshjem.

24

 

 • Gå en tur i det jødiske kvarter og sving forbi den store synagoge i Dohány Street. Det er lidt pebret at komme ind, og mænd skal købe en kalot for at få adgang – en lidt omkostelig affære, så absolut også et kig værd udefra.

9 12

 

 • Fortsæt gennem det jødiske kvarter til Andrássy Boulevard og find metrostoppet Bajcsy-Zsilinszky út og hop på den gule metrolinje (linje 1) mod byparken. En køretur i Europas ældste og mest charmerende undergrund bygget helt tilbage i 1896.
 • Stig af metroen ved Hösök Tere og gå en tur på Heltepladsen og i byparken. Er I til flere termiske bade, finder I det meget populære Széchenyi bad her. Der ud over ligger der det ret specielle Vajdahunyad slot i parken – bygget i flere forskellige arkitektoniske stilarter. Slottet bygget i 1896 ligesom mange andre store bygningsværker i byen, for at markere 1000-året for byens grundlæggelse.

15

 

 • Gå turen tilbage via Andrássy Boulevard og få et glimt at byens dyreste og største shoppe-distrikt.
 • Slut af i det jødiske kvarter (fordi det bare er de mest stemningsfulde gader efter min mening) med drinks i Mazel Tovs charmerende og meget pæne gårdhave.
 • Slut weekenden af med middag på en michellin restaurant – der er nemlig rigtig mange af dem i Budapest, og du kan spise for en hel del færre penge end her hjemme. Vi spiste på Costes Restaurant og trillede mætte, lykkelige og fulde hjem. Husk at bestille bord!
 • Slut aftenen af med en gåtur langs Donau. Kongehøjen og broerne er fantastisk oplyste om aftenen. En perfekt måde at slutte ferien af på.

23

 

Efter vores besøg i Budapest rejste vi syd på for at fejre bryllup for Thomas’ barndomsven og hans ungarske forlovede. Der fik vi et glimt af Ungarns landside med vindyrkning (mest vinsmagning for vores vedkommende), gullasch og ungarske traditioner. Absolut også værd at opleve. Vi besluttede os for at tage rejsen tilbage til Ungarn en anden gang, for den ydre del af Budapest, samt de små byer og naturområder rundt om i landet må også være værd at se, når Budapest var så dejlig.

Sommerferie i Sverige

1 2 3 4 5 6 7 8 9 img_635610 13 14 15 16 17

Billeddagbog fra skønne sommerdage i idylliske Sverige. Jeg vil ikke sætte mange ord på – billederne taler for sig selv. En uge med solbadning, svømmeture, kanosejlads, bål, kantarelsamling, blåbærplukning, bjergvandring, god mad, alt for meget vin og masser af afslapning i et samsurium af vilde blomster, dyr og smuk, nordisk natur – og så I samvær med min søde kæreste.
Vil man ikke på den helt store sommerferierejse, men vil man alligevel gerne ud af sine faste rammer, kan jeg varmt anbefale at låne et sommerhus i nærheden af Sydsveriges skove. Vi boede i min kærestes forældres sommerhus nær byen Markaryd. Byen ligger kun få timer væk hjemmefra og alligevel er omgivelserne så forskellige. Meget stemningsfuldt, meget charmerende.

Sommerferien lakker mod enden og lige straks rejser vi til Budapest for en uge, inden vi skal tilbage til hverdagen.
Nyd jeres sidste ferie allesammen!

10 ting du kan lave i en regnfuld sommerferie

img_6253

Let’s face it. Vi får sjældent de der helt stabile solskinssomre, hvor alle dage byder på is, shorts, strand og grill. Og der ud over er vi danskere verdensmestre i at brokke os over dårligt vejr. Sådan helt eminente brokkere. Hele facebook skal helst lige have et billede og en update om, at det regner – til glæde for de, der ikke selv har vinduer. Og ikke rigtig andre.
Jeg synes, vi skal vende den om. Personligt er jeg kæmpe fan af regnvejr. Helst den daglange, silende af slagsen. Jeg er nemlig for bleg til at ligge på stranden længere tid ad gangen. Regnvejr er stemningsfuldt og gør det oplagt og helt legitimt at blive indendørs og have en masse andre former for kvalitetstid. Og skal man ikke ud at rejse, er sommerferier med regn- og blæsevejr lange. Sådan virkelig lange.
Så her får I en lille samling idéer til, hvordan I får det bedste ud af regnfulde sommerferiedage i det danske.

 1. Læs bøger. Er du studerende og færdig med eksamenerne, er det måske en idé at lægge fagbøgerne på hylden og kaste dig ud i spændende, romantisk eller pirrende skønlitteratur. Tag en tur på det lokale bibliotek, hvis du trænger til forandring i dine omgivelser. På Dokk1 i Århus finder du både et hav af bøger, stillerum, behagelige læsemiljøer og kaffe i caféen.
 2. Få en ny hobby. Noget du længe gerne har ville prøve eller lære, men bare ikke har kunne finde energi og tid til i hverdagen. Lær fx. at hækle, male, spille guitar, tale spansk eller noget helt femte. Det er fantastisk at fordybe sig i projekter og føle at man udvikler sig. Never stop learning.
 3. Giv dit hjem et make-over. Måske trænger du til at få ryddet ud i gammelt tøj og forældede sager? Giv til genbrug og omorganiser. Bliv inspireret på Pinterest, køb friske planter, farvekoordiner garderoben eller boghylderne, stil møblerne på en helt anden måde end de plejer og oplev ny energi.
 4. Skriv dagbog. Det lyder måske lidt teenage-agtigt, men for voksne kan det både være meditativt og hyggeligt – og senere hen ret spændende at se tilbage på. Fordi jeg husker dårligt, begyndte jeg for lidt tid siden at skrive få ord ned om, hvad jeg havde brugt min dag på. Jeg fik denne fine dagbog i fødselsdagsgave, og jeg er ret vild med den, fordi den både har god plads til skriblerier, men også har en lille tegning eller et mønster du kan tegne videre på, hver gang du vender en side. Ren mindfulness.
 5. Lav mad. Prøv nogle nye, tidskrævende retter. Dem du ikke har tid til at lave i hverdagen – måske du har en køkkenmaskine stående, der ikke er blevet brugt siden sidste sommer? Det er nu du har tid til at lege i køkkenet. Og giv dig god tid til at gøre det rigtig lækkert. Især hvis du har en kæreste eller roommate, der ikke har sommerferie, går denne sommerferieaktivitet lige i hjertet hos din sambo. Suppler med en flaske vin eller en god drink, og så føles det næsten som rigtig ferie.
 6. Spil brætspil og drik varm kakao. Med skumfiduser eller masser af flødeskum helst – der er ingen udsigt til at vise maven frem på stranden alligevel. Hiv gamle barndomsklassikere som Matador, Scrabble, Ludo og Trivial Pursuit frem og sæt rigeligt med timer af. Har du ingen brætspil i hjemmet, kan du besøge den nærmeste brætspilscafé, fx. Bastard Café i København eller Aarhus Brætspilscafé og benytte dig af deres samling.
 7. Lav hjemme-spa. Eller endnu bedre – lav dine egne hudplejeprodukter til dit hjemme-spa. Lav fx. din egen body scrub, body butter eller badesalt. Ansigtsmaske på, fusserne i fodbad, tørsbørsten i hånden og neglelakkerne klar og så på med en god serie. Gerne OITNB, Gossip Girl, Sex And The City, Desperate Housewives eller en anden tøseserie der holder din kæreste fra at forstyrre dig i din wellness-oase.
 8. Besøg byens indendørsfaciliteter. Gå på museum, besøg botaniske tropehuse, det lokale bibliotek, tag i svømmehallen, tag i teateret eller shop i et storcenter. Ting man ikke ville bruge tiden på, hvis solen skinnede. Få inspiration på visitdenmark.dk for at se mulighederne i din by.
 9. Ryd op i dine billeder på mobil og computer og få fremkaldt dine favoritter. I Flying Tiger kan du købe fine, simple fotoalbums for en slik. Var du på en vidunderlig rejse sidste år? Skønt. Hvad med billederne? Mit gæt er at de stadig ligger usorterede og uberørte i en mappe på computeren. Ryd ud, slet, vælg de allerbedste, få dem fremkaldt og sat i album til du engang trænger til at mindes oplevelsen.
 10. Ryd op og gør rent. Har du også et skab, hvor du helst ikke åbner det oftere end højest nødvendigt, fordi man er lidt bange for, at det hele falder ned om ørerne på en? Så er det på tide at få ryddet op og smidt ud. Gamle papirer, dameblade, make-up, tøj, what ever – har du ikke brugt det i det seneste år, kommer du nok ikke til det igen. Læs eventuelt Mia Gardums skønne indlæg om, hvordan du får ryddet ud og får et mere minimalistisk hjem. Nøj, hvor føles det bare godt at komme gammelt bras og nullermænd til livs. Hvis solen skinnede, ville du ikke have samvittighed til at blive inde få gjort noget ved det, så det er nu det skal gøres.

Hilsner fra en regnfuld uge i sommerhus.

190717

smartbuyglasses

Sponsoreret indhold

Kjolen er fra H&M, halskæden fra Jane König (modtaget i gave), solbrillerne fra Dolce&Gabbana (modtaget i gave) og tasken er second hand.

En af de få vaskeægte sommerdage og derfor et tip om sommerkjole-sødme og fine solbriller. Jeg har nemlig været på udkig efter nye solbriller i lang tid og har i den forbindelse været forbi Smartbuyglasses.dk flere gange – en side jeg i starten mistænkte en smule for ikke at være helt troværdig, fordi deres solbriller var så helt enormt billige. Jeg har efterhånden erfaret igennem veninder, at det er helt trygt at handle på siden, og jeg har siden hen, i samarbejde med folkene bag, fået lov til at bestille lidt forskellige solbriller hjem.

D&G er ikke et mærke man finder andre steder i min garderobe, men efter mange år med den klassiske sorte Ray Ban Wayfarer model i panden, trængte jeg til noget mere feminint og farvet. Og det synes jeg de er! Og indrømmet – jeg er måske også kommet til at bestille et par helt simple, sorte Celine briller hjem fra siden. Man er vel trendslave i nogen grad, og der er virkelig mange penge at spare ved at købe dem online. Vær dog opmærksom på, at nogle pakker pålægges told, da de afhentes udenfor EU – det synes jeg ikke er tydeligt nok, så nu påpeger jeg det lige, så I er informerede.
Tip givet videre – god fornøjelse, hvis du selv er på solbrillejagt.

dolceandgabbana

6 steder du skal drikke din kaffe i Aarhus

For århusianere er det måske rimelig basalt at finde god kaffe i hyggelige omgivelser, men kommer man udefra, er et tip om hvilke gader man skal lede i måske ret godt at have med. Og selvom jeg har boet i Århus og omegn hele mit liv, tager jeg stadig mig selv i at søge på internettet, når jeg skal finde den rigtige brunch, en god middag eller en hyggelig krog til en kaffe-date. Derfor har jeg besluttet mig for selv at kortlægge min hjemby, så jeg, og mine århusianske læsere, ikke længere er i tvivl, om hvilke beværtninger der leverer både god service, værdi for pengene og de rigtige rammer. Jeg er ydmyg over for emnet, for jeg er ikke nogen form for mad-og-drikke-ekspert, men jeg går op i æstetik og kvalitet og så er jeg en skriveglad mad-elsker. Det er ren og skær vidensdeling og hyggelige tips. Intet er nævnt i form af samarbejder eller skjult reklame – det er mine egne erfaringer og serveringerne betaler jeg selv. Bare lige for at få det på plads. Og så vil jeg prøve at have lokale udbydere for øje. Flere og flere kæder dukker op i Aarhus-billedet og spolerer det bedste ved Aarhus; små, charmerende, lokale butikker og caféer med hvert deres image, hver deres setup og hver deres kunnen. Husk at have det for øje, når du besøger en restauration. Lægger du dine penge i den lille, familiedrevne kaffebar, hjælper du dem med at betale huslejen og holde deres levevis kørende. Lægger du dine penge hos Starbucks hjælper du en milliardær med at købe endnu et sommerhus. Bare en tanke, jeg synes er vigtig at have med sig. Derfor – hvis du skal drikke en god kop kaffe i Aarhus skulle du tage at besøge:

 

 1. Plantecaféen
  Skovgaardsgade 5, 8000 Aarhus C
  Grønt er godt for øjnene og kaffe godt for koncentrationen. Et af Aarhus’ fineste små perler placeret i det stemningsfulde Godsbane område. Kaffen er god, rammerne rustikke og du kan shoppe planter og haveudstyr med hjem. Stedet er småt, så pladserne er til tider få, men på solskinsdage kan du finde et spot på en bænk foran caféen. Efter min mening en af de pæneste caféer i byen, hvis man går op i den slags.

  10 12 11

 2. Kjærs Kaffebar
  Sønder Allé 29, 8000 Aarhus C
  I det samme du træder ned i den lille kælder overfor Rutebilestationen, mødes du af en hjemlig duft af friskbagte brød og kager. Igennem en glasrude på bagvæggen kan du i baglokalet se ejerne Anne Mette og Marianne Kjær, som står og bager caféens lækkerier fra bunden. Rig mulighed for kaffeslabberas i sofaen, men caféen egner sig også til dig, der har behov for ro og fordybelse i arbejde eller en bog – eller bare en take-away kop kaffe inden du skal med bussen.

  1516

 3. Café Bedste
  Skovlundvej 15, 8541 Skødstrup
  Har man som århusianer brug for en pause fra byens larm og snavs, kan man med fordel springe op på cyklen og trille langs vandet mod det nordlige Århus for at besøge Gartnergården og Café Bedste. Gartnergården ligger mellem Skæring og Skødstrup og er det dejligste sted at shoppe, hvis du går op i landligt interiør, økologisk landbrug eller sund madlavning. Efter en rundtur i butikken, kan du i gårdens baghave finde den yndigste café med en have, hvor der er rig mulighed for at finde en lille privat krog under et frugttræ. Kaffen drikkes af stel fra bedstemors tid i selskab med græssende køer.

  8 9 7

 4. Lynfabrikken
  Vestergade 49, 8000 Aarhus C
  Aarhus’ dejligste studiecafé. Jeg har skrevet det meste af min bachelor på Lynfabrikkens tagterasse, hvor solskinsdage gerne måtte vare evigt. Gratis internet, opladere ved alle borde og forholdsvis studevenlige priser. Også et besøg værd, hvis man ikke længere studerer, men blot vil nyde en kop kaffe og en sludder med udsigt til Aarhus’ skyline.

  1 2 4 3

 5. Landcafé
  Studsgade 6, 8000 Aarhus
  Min nabocafé med en af Aarhus’ mest rummelige baggårde, hvori der serveres enormt velsmagende, lokal-ristet Aarhus-kaffe og økologisk landmad. Stemningsfuldt, centralt, god service, velsmagende kaffe og brede åbningstider. Alletiders vil man gerne vil drikke morgenkaffen i sommersolen, men ikke har en have selv.

  1314

 6. Great Coffee
  Klostergade 32H, 8000 Aarhus C
  Den kvalitetsbevidste kaffedrikker finder i en baggård i Klostergade en vaske-ægte kaffeentusiast bag disken. Ejeren Søren serverer sin egen udvalgte, hjemmeristede kvalitetskaffe i rå, urbane omgivelser. Der ud over kan du også købe alt det udstyr din indre kaffenørd drømmer om i butikken. Ingen internet, så primært et sted der sætter rammer om samvær og samtale. Er vejret til det, kan du også tage plads i den gamle chokoladefabriks baggård på et par rustikke pallemøbler.

  65

Vegansk sushi i Aarhus

1 2 3 4

Et lille tip til århusianske plantespisere, der ønsker at kunne gå ud og spise sushi – uden nødvendigvis at skulle spise fisk. Sushi er oprindeligt noget med hav i, men kan, ligesom rigtig meget andet mad i 2017, laves i en vegansk udgave, til de der ønsker at minimere deres indtag af animalske produkter.
Forleden aften var en veninde og jeg inviteret på LetzSushi ved Åboulevarden i Aarhus for at testsmage deres nye veganske sushi-menu – og jeg sender en anbefaling videre til jer. Plantebaserede mad-lokationer er nemlig altid værd at dele!

Vi fik fem serveringer; en tangsalat med tofu, tempurastegte grøntager, makiruller, nigiri med grøntsager og chokoladekage til dessert – som også var vegansk. Vinen og øllen ligeså. Jeg var enormt begejstret! Min veninde savnede fisk – som hun også stadig ville kunne få, hvis vi besøgte stedet igen. Stedet har selvfølgelig også en helt traditionel sushi-menu. Og så går folkene bag stedet op i, at fisken er bæredygtig og ikke fanges med “by-catch”. Et værdisæt jeg godt kan gå med til, hvis man endelig skal servere fisk.

Er der nogen af jer, der kan tippe om andre gode steder, hvor man kan finde sushi med planter i Aarhus?