Den perfekte faux fur

‘Sov sødt’-læbepomade

aroma-terapi sov-bedre

Hola planteelskere. Det er weekend, så i dag skal det handle om at sove og sove godt. Søvn er alfa og omega for mig. Jeg har meget faste sengetider, tracker mine søvnstadier og er med årene generelt blevet meget bevidst om, at hvis jeg ikke sover godt og nok, er der intet andet der fungerer, hverken psykisk eller fysisk.
Det er blevet til mange tiltag gennem årene, og resultatet er i sidste ende blevet, at jeg sover som en baby – hver nat. Særligt aroma-terapi har været en stor hjælp, og jeg sender hermed tricket videre til alle jer søde DIY-typer, der har det sjovt med at lave hudpleje fra bunden.
Flere har måske prøvet at eksperimentere med at have lavendelplanter stående i soveværelset og at dryppe lavendelolie på sengetøjet. Det fungerer for det meste også rigtig godt for mig, men det der for alvor sender mig afsted til drømmeland er, når olierne kommer i direkte kontakt med kroppen. Varmen fra huden får duftene til at sprede sig og så går der ikke mange minutter, før jeg er væk. Jeg kalder resultatet en læbepomade, fordi jeg synes, den er god på læberne, men den kan bruges som en salve på hele kroppen, eksempelvis på hals eller håndled. Til 4-6 færdige pomader skal du bruge:

1 spsk. jojobaolie
2 spsk. kokosolie
30 dråber lavendelolie
30 dråber bergamotolie
1 lille spsk. bivoks (jeg bruger candelilla-voks for en vegansk udgave, men bivoks er nemmest at få fat i)
1 syltetøjsglas
4-6 beholdere til læbepomader (Urtegaarden og eBay har et ret stort udvalg)

diy laebepomade

Start med at lave et vandbad (med medium varme) og placer syltetøjsglasset deri. Bland jojobaolie, kokosolie og voksen i glasset og lad dem langsomt smelte sammen – rør i massen undervejs. Vær opmærksom på, at du ikke overdoserer mængden af voks, da det så ender med at være et meget hårdt resultat. For en blødere salve, brug da lidt mindre voks end anvist.
Sluk for varmen og rør de æteriske olier i. Placer beholderne på et stykke bagepapir (for at mindske grisseriet i køkkenet) og fordel olieblandingen i dem. Sæt beholderne i køleskabet og lad salven sætte sig i ca. 45 minutter. Herefter er de klar til brug.

Lavendelblomsten kender du for dens beroligende, afstressende og søvndyssende effekt. Flere steder i verden bruges lavendel i medicin mod uro, nervøsitet og angst – er du derfor i en periode af dit liv, hvor du døjer med myldertanker i nattetimerne, kan det måske være en idé at afprøve lavendelduften.
Bergamot er en citrusfrugt, som dyrkes i det sydlige Italien. Du kender oprindeligt duften fra de Althea bolsjer, som din mormor tilbød dig som lille. Også denne olie er kendt for at have en afslappende og berolignede effekt på kroppen, og du finder den derfor ofte i massageolier og kosmetiske produkter. Selv synes jeg bare, at den matcher lavendelolien rigtig godt.
Listen over berolignede æteriske olier er lang, så du kan sagtens eksperimentere med at udskifte og blande andre olier end dem jeg foreslår, eksempelvis kamilleblomst, ylang ylang, merian og baldrian.

God fornøjelse og skriv endelig hvis du har spørgsmål eller vil sende et sove-tip den anden vej. God søndag!

lav-din-egen-laebepomade vegansk

1 kommentar

  • Ida

    Kære Anna – tak for et godt indlæg! Det skal jeg helt sikkert afprøve.
    Er der en særlig grund til, at du bruger jojobaolie og ikke kun kokosolie?

    – Ida

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den perfekte faux fur