Kimono kærlighed

Castor olie til vipperne

img_4598 img_4601

Jeg er, ligesom mange andre piger med korte vipper, ret begejstret for forskellige typer af styrkende vippeserummer, som kan hjælpe vipperne på vej med lidt ekstra fylde og længde over tid. Jeg har før i tiden været rigtig glad for M2 serum – det kan du læse om her – og jeg er det sådan set stadig, for det er virkelig effektivt og resultaterne er markante. Jeg holder dog igen med at købe det, fordi det er så urimelig dyrt. Sådan virkelig dyrt. Jeg tænker, at M2 er rigtig godt, hvis man gerne vil give sine vipper ekstra pleje i en kortere periode – eksempelvis hvis man har mistet mange vipper, eller bare synes de er lidt slidte, knækkede og pjuskede at se på. Men som en længerevarende form for pleje er det rart med et billigere og måske mere naturligt alternativ til at styrke vipperne. Det er her jeg er faldet over castor olien (eller Ricinus communis olie), som sidenhen har fået fast plads blandt mine skønhedsprodukter.

Tippet kom faktisk fra en af jer læsere for et par år siden, hvor M2 først kom på markedet og fik en anmeldelse her på bloggen. Jeg læste lidt op på castor olien, og fandt ingen evidens for at det skulle have nogen effekt på vipperne, men i stedet en masse erfaringer fra skønhedsskribenter og beauty-bloggere, som mente at det lige var sagen til slidte vipper, da det åbenbart har været brugt i østen til at behandle bryn og vipper i mange hundrede år. Jeg måtte derfor gøre mig mine egne erfaringer og har sidenhen kunne nyde godt af både tykkere og flere vipper. Jeg kan ikke helt vurdere, hvor meget der er sket med længden (det blev ikke til nogen før og efter billeder), men tykkelsen og mængden af vipper er helt klart tiltaget. Og så for under 100 kr, sammenlignet med de 1000 kr. man giver for et lille beholder med M2 serum. Det er i hvert fald en mere holdbar og budgetvenlig form for pleje i længden – selvfølgelig uden helt så mange aktive stoffer, som i M2, men det er måske også helt okay, hvis man har god tid.
En veninde sagde til mig, at hårsækkene vist bare stimuleres af olier generelt – det ved jeg ikke nok om, men måske der er en beauty-blogger et sted, der kan gøre os klogere på det? Mine erfaringer går på castor-olien og det har været en succes!

Hvis du har mod på at pleje vipperne med castor olie, kan du finde eksempler fra forskellige mærker her, her, og her. Jeg endte lige op med Pukkas, fordi det var den eneste min helse-pusher i Ganefryd havde på lager. Olien påføres lige over vipperne med en vatpind inden sengetid og renses af igen om morgenen. Hvad gør I for at pleje vipperne?

Omtalte produkt er ikke sponsoreret. Hårplejen på billedet er modtaget i gave. 

7 kommentarer

 • Sabrina

  Jeg er vild med de her mere naturlige tips til skønhed, mere af det tak :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Hej søde Anna :-)

  Elsker at følge din blog og tak for mange fine indlæg! Jeg er selv veganer, og har en del problemer med at støtte produkter som eksempelvis L’Oréal, på grund af deres lange historik med dyreforsøg. Er det noget, du har gjort dig nogle tanker om, eller hvad er din holdning til det? :-)

  Knus Sofie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • annawurtz

   Kære Sofie :-)

   Tak fordi de pæne ord – jeg er glad for, at du følger med og for din nysgerrighed!
   Jeg forstår 100% din tanke. Personligt føler jeg mig tryg ved tanken om, at det ikke har været lovligt at sælge produkter testet på dyr i EU siden 2013, og så vidt jeg ved, har L’Oreal ikke testet deres produkter på dyr siden 1989. Deres historik er ikke prangende nej, men jeg synes heller ikke vi kan boycotte alle der har handlet uhensigtmæssigt i fortiden – ligesom at man heller ikke går rundt og slår sig selv i hovedet for at have spist kød som barn.
   For mig handler det også om, at vise de producenter der har kapitalen til at udvikle nye veganske produkter, den rigtige vej. Som forbrugere har vi magten til at vælge til og fra. Så hvis Arla en dag beslutter sig for at producere veganske produkter, vil jeg helt sikkert også købe dem, fordi de har pengene til gøre udbudet større, mere varieret og billigere.

   Jeg håber, du forstår hvad jeg mener :-)

   Knus fra Anna

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie

   Helt sikkert :-) Jeg har netop skrevet projekt om L’Oréal og deres test på dyr, og alle virksomheder, der sælger deres produkter til Kina bliver oftest testet på dyr – i Kina. Så selv om L’Oréal ikke tester deres produkter på dyr i deres produktion – så bliver de det så snart de passerer grænsen til Kina :-) Og det ved L’Oréal skam godt. Så for mig er det som sådan ligegyldigt om L’Oréal selv tester deres produkter på dyr – deres produkter bliver det så snart de kommer til Kina. Virksomhederne kan til hver en tid vælge ikke at sælge produkterne på det kinesiske marked – fordi produkterne her testes på dyr – men gør det alligevel, trods de ved, at deres produkter her testes på dyr.

   Fra deres hjemmeside:
   “Nevertheless, because our products are sold in China, L’Oréal still figures on the PETA list. In China, the health authorities still require and carry out animal testing for certain products”

   MEN UANSET – jeg ville bare høre din holdning til det! :D Og det går absolut den rigtige vej mht. test på dyr – og det er, som du selv skriver, rigtig fint, at vi herhjemme har forbud imod det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helena

  Jeg har også overvejet det mange gange, men tør ikke, da jeg ligesom Stine har læst, at det kan skade synet…. Men hvis man mangler lidt fylde til brynene tænker jeg, at det er super :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Jeg har også brugt Ricinus olie – dog kun til huden. Jeg har ikke turdet at bruge det til vipperne – da jeg har læst, at det ikke må komme i kontakte med øjnene, da det kan skade synet.

  Men kan også være de mener det, som at man skal ikke dryppe det direkte i øjnene (det er der blevet gjort ifm. behandling af bygkorn).

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Købt:-)
  Godt indlæg sødeste og dygtigste frk. Wúrtz❤

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kimono kærlighed