Plantebaserede kogebøger

Vegansk pavlova

1 2 3

Den her opskrift, jamen altså – sikker vinder hver gang! Elsket af alle, både store og små og enormt nem at lave. Jeg hiver den frem, hver gang jeg skal have gæster og gerne vil vise dem, hvor velsmagende plantebaseret mad kan være. Folk sidder lidt tilbage med følelsen “Jamen er der hverken æg eller fløde i?”. Jo jo, man kan lave marengs uden æg og den bedste flødeskum er efter min mening lavet på plantefløde.
Pavlova er for mit vedkommende en meget nostalgisk dessert. Min moster fik en opskrift med hjem fra Irland efter et studieophold, da hun var ung, og min mor har lavet pavlova til os til mange festlige lejligheder siden.

Her er de animalske ingredienser udskiftet med plantebaserede og du får stadig en lige fantastisk pavlova dessert. Du skal bruge:

Væsken fra 1 dåse kikærter (aquafaba)
1,5 tsk. hvidvinseddike
2 spsk. majsstivelse
6 dl. flormelis
1 tsk vaniljepulver
Frisk frugt
1 brik plantebaseret piskefløde (den fra Alpro er rigtig go’)
Tænd ovnen på 180 C°. Pisk aquafabaen med et piskeris til den er stiv (ligesom når man pisker æggehvider). Tilføj flormelissen lidt ad gangen.
Tilsæt de øvrige ingredienser, imens du fortsat pisker stille og roligt. Pisk indtil du har en luftig og cremet masse. Fordel massen på et stykke bagepapir på en bageplade. Undlad at lave cirklen alt for stor – den hæver og breder sig en del inde i ovnen. Du kan også lave flere små bunde og portionsanrette dem senere.
Placer bagepladen midt i ovnen og skru varmen ned til 150 C°. Bag marengsbunden i 90 minutter. Sluk da for ovnen, åben ovnlågen en smule og sæt en træske i spænd, så ovnen langsomt køles af, imens kagen er der inde. Tag kagen ud, når ovnen er kold.

Pisk fløden til flødeskum og fordel det på marengsbunden. Top kagen med frisk frugt.
Toppings kan varieres i det uendelige – årstidens frugter, dine favorit frugter, bestemte farver – det hele er lige lækkert. Det er kontrasten mellem den søde bund og den syrlige frugt der får tænderne til at løbe i vand. Jeg kan anbefale bær i alle afskygninger, passionsfrugt, stjernefrugt, ananas og banan.

Server straks og se fornøjede smil brede sig blandt dine gæster. Velbekomme!

4 5 6 7 8 9

 

2 kommentarer

  • Emmely

    Jeg er ret imponeret over alt det man kan lave på skøre veganer ingredienser :D

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ida

    Jeg er så imponeret over din ægge fri marengs, den er simpelthen så flot! Jeg syntes altid det er svært at få den rigtige konsistens, men måske din udgave med majsstivelse hjælper på det!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Plantebaserede kogebøger