Lørdag med VisitRanders

RÅ ÆBLEKAGE MED HAVREGRYNSKNAS

1 2

En opskrift der i den seneste tid er blevet hevet frem, hver eneste gang vi har haft lyst til lidt sødt her hjemme – både fordi den smager helt fantastisk, men også fordi den er så hurtig og nem at lave.
Da jeg var lille, lavede min bedstemor tit og ofte æblekage med rå, revne æbler i stedet for den klassiske med kogt æblegrød – af den grund har det altid været min favorit, særligt fordi den er mere frisk og har mere bid. Forleden aften sad jeg med en sød tand og tænkte, at den da for søren også måtte kunne laves vegansk og stadig være smadder god. Det kunne man sagtens, og det var ren nostalgi! Resultatet blev en simpel, men lækker dessert, fri for mælk og smør, med få ingredienser og masser af saft og sødme. Ernæringsmæssigt er den heller ikke helt så slem som andre desserter – både rå æbler og havregryn gør godt for kroppen og så har plantefløde et lavere indhold af fedt end almindelig fløde – samtidig med at vegetabilsk fedt er langt bedre for systemet end det animalske fedt. Til 3-4 portioner skal du bruge:

3 æbler
1/2 citron
40 g. rasp
40 g. havregryn
40 g. kokosukker
125 ml. vegetabilsk piskefløde (jeg bruger Alpros – kan du ikke finde Alpros, så brug Schlagfix)

Bland rasp, havregryn og sukker sammen og varm det langsomt op på en pande under konstant omrøring. Når sukkeret er smeltet og blandingen er brunet stiller du panden til afkøling. Riv æblerne groft og vend dem i saften fra citronen. Find et par glas frem og kom skiftevis lag med æbler og rasp-blanding i. Pisk til sidst soyafløden og top glassene med skummet. Server med det samme.

Smager ret awesome med et krus mynte te eller en god kop kaffe sådan en søndag aften. Velbekomme!

 

3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lørdag med VisitRanders