Cuba / Cayo Levisa

Cuba / Trinidad

12 34567891011121314151617181920212223

Videre gik turen til kolonitidsbyen Trinidad med dens stemningsfulde gader og små, fine, pastelmalede huse. Efter et par dage i byen mødte vi en anden dansk familie, som boede i samme casa som os. De spurgte, hvad det bedste ved Trinidad var, og vi var begge enige om, at muséerne og turistattraktionerne var helt okay, men det allerbedste ved byen var blot at gå rundt i gaderne og observere den cubanske livsstil. Store, aristokratiske palæer, tidligere beboet af spanske kolonister og sukkerplantageejere, kontra små, simple, nedslidte hjem, huset af tre generationer af samme cubanske familie. Brostensgader bygget af sten importeret fra Spanien, lagt af slaver, så langt øjet rækker. Cubanere der hen på eftermiddagen trækker ud på hjemmets trappetrin for at drikke rom og diskutere baseball. Et gadebillede der summer af lyden fra legende børn og mødre der sludrer i skyggen på gadehjørnet. Cubaneres måde at omgåes hinanden på er milevidt fra hvad vi kender hjemmefra. Hvor tit sætter vi os ud på gaden og får en snak om dagen med naboer og forbipasserende? Alting går i et helt andet tempo, ingen har travlt, ingen gemmer sig med hovedet begravet i overarbejde eller en computerskærm bag lukkede døre – cubanerne formår at komme hinanden ved på en enormt fascinerende måde.
Vores dage gik med at se på mennesker, biler, bygninger og flere mennesker – drikke rom med honning og lime, spise ris med bønner og stegte bananer og høre salsamusik med mere rom til. En absolut perle på Cubas sydkyst, som jeg ønsker at rejse tilbage til igen og igen.

4 kommentarer

 • Katrine

  Hej Anna,
  Jeg skal til Cuba om en måned og kunne rigtig godt tænke mig et par gode råd til overnatningssteder – både i Trinidad og Havana. Forventer ikke meget eller nogen form for luksus, men det er altid rart med en anbefaling fra nogle som har været der :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • annawurtz

   Du kan godt glæde dig! :-)
   I Havana boede vi på et fantastisk lækkert casa particular “Casa del Angel” – http://www.casaincuba.com/casa_particular_habana_vieja_casa_del_angel.htm
   Enormt smukke rum og en rigtig sød og hjælpsom pige der driver det. Ret pebret for et casa, men pengene værd, hvis man kun er i Havana i et par dage. Det ligger lige midt i den gamle bydel, tæt på Malecon, revolutionsmuséet, centralparken og alt andet der er værd at se.

   I Trinidad boede vi mere ydmygt, men også langt billigere hos en virkelig sød familie. Norli hedder sønnen der driver det – han taler godt engelsk og kan hjælpe med hvad som helst. En rigtig varm og sød familie der møder gæster med kindkys og god mad – et trygt sted at bo. https://www.mycasaparticular.com/en/accommodation/hostal-la-billy

   Sig til hvis du har brug for anbefalinger til Viñales også :-) Ellers rigtig god tur!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nikoline

   Hej Anna

   Har du tips til gode steder at bo i Vinales og Cayo Lovisa? :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • annawurtz

   Det har jeg!

   I Vinales boede vi hos det sødeste ægtepar, som havde et hus ved siden af deres eget, som de så legede ud. Det var rent og pænt, maden var god og familien var enormt hjælpsomme med at arrangere ture ud af huset, taxaer, m.m. Du finder deres Hostel her:

   https://www.tripadvisor.dk/Hotel_Review-g616288-d4713264-Reviews-Casa_Ana_Belkis_y_Dairon-Vinales_Pinar_del_Rio_Province_Cuba.html

   På Cayo Levisa er der kun ét hotel på øen. Og faktisk intet andet :-) Så vil du besøge Cayo Levisa, må man også betale en smule ekstra for en hytte. Men hytten er så også enormt luksus for cubansk standard, samtidig med at du nærmest bor på stranden. Vi var i hvert fald enige om, at det var alle pengene værd. Især når resten af Cuba er så billigt.

   Spørg endelig, hvis du vil vide mere :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cuba / Cayo Levisa