020715

Sommerferie og rastløshed

 photo IMG_4810_zpsbrupwjke.jpg

“Endelig sommerferie” blev der hyppigt slynget hen over bordet, da jeg forleden eftermiddag sad og fik en fyraftensøl med et par kollegaer, da det endnu engang var på tide at lukke og slukke for et skoleår. Det kan næsten kaldes for dansk kultur; at arbejde, arbejde og arbejde lidt mere, blot så vi kan komme væk fra arbejdet og holde vores hårdtoptjente ferie. Og her sidder jeg med en ret uvelkommen følelse af, ikke rigtig at kunne overskue alle de fridage.

Jeg siger det lige ud – jeg vil hellere arbejde end at holde ferie. Og hvis jeg så en dag får brug for at holde en pause, kunne det da være fint med lidt optjente feriedage. Før jeg blev færdiguddannet, havde jeg jo et studiejob, som jeg så kunne kaste min energi efter, når der var ferie fra skolen.
Jeg kan ikke helt finde ud af, om jeg er sørgelig eller bare trives bedst med den høje puls der er på en arbejdsplads. På den ene side bliver jeg lidt bekymret, fordi det selvfølgelig er vigtigt at geare ned og slappe af, sådan ægte, bare ind i mellem.
På den anden side, bliver jeg glad, fordi det må betyde at mit arbejde er en integreret del af mit liv, som både giver mig energi og en masse indhold og stimulans, og dermed ikke kun er en måde at tjene penge på.
Jeg sidder i min have med min morgenmad (som jeg havde alt for god tid til at lave) og ved vitterligt ikke hvad jeg skal gøre af mig selv. Jeg har gjort hovedrent to gange, so far. Jeg har været på stranden, i botanisk have, til grillaftener, på kaffedates, i byen og det er bare så dejligt at komme ud, men der er altså grænser for hvor stimulerende et café-besøg kan være.
Jeg er gået i gang med at lave en sommer-to-do-liste, så jeg er sikker på, at have nogle projekter at stå op til. Indtil videre står den på;

– at komme i gang med at spille guitar igen
– at få sendt digitale fotos til print og sat dem i albums
– at gå all in på vegansk madlavning
– at lave en 30-dages yoga challenge (mere om det i et kommende indlæg)
– at få flettet en masse planteophæng til haven, a la dem her
– at begynde på et rigtigt løbeprogram
– at få ryddet ud og svaret tilbage på beskeder i indbakker/kommentarer på bloggen og IG
– at (ret oplagt) komme tilbage i min gode blogrutine

Og derefter er jeg løbet lidt tør for idéer. Det giver mig en smule stress. Jeg har godt nok en ferie til Elba og en sommerhustur planlagt, hvilket selvfølgelig kommer til at tage en del af ferien, men alligevel – har I nogle gode bud på sommerferie projekter?
Noget man normalt ikke kan få plads til i hverdagen? Noget som man kun kan lave i varmt vejr? Noget i Danmark/Århus, som man bare skal opleve? Og hvad skal I selv bruge ferien på? Måske jeg kan hente en smule inspiration der.
Modtager idéer med kyshånd – og så lige en god-sommer-hilsen til alle jer der faktisk formår at gå ud og holde ferie.

7 kommentarer

 • Ida

  Få nogle børn, så keder man sig aldrig

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stephanie

  Jeg har det præcis på samme måde. Jeg har dog “heldigvis” kun nogle ugers ferie. Jeg har planer om at rydde ud i skabe og på loftet, som skal med til loppemarked. Derudover skal jeg have lavet nogle ispinde af hjemmelavede smoothies/juicer og få fyldt fryseren op med bagværk!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Synes det lyder helt fjollet man kan have det sådan, jeg arbejder som frisør og har i år kun fået lov at holde en enkel uges ferie, derfor blir jeg SÅ misundelig når folk fortæller om deres mange planer, jeg får næsten stress bare ved tanken om hvordan jeg dog skal nå alt det jeg gerne vil i min ferie!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Læse en god bog! Noget jeg normalt aldrig har tid til i hverdagen, men sætter pris på i ferien – har det ligesom dig med ferie :D Har faktisk lige lavet dette indlæg om 4 bøger jeg gerne vil have læst denne sommer: http://emiliehaaber.com/2015/07/06/4-books-for-my-summer/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Hej Anna.
  Jeg synes du er heldig, du har det sådan med dit arbejde:-) Jeg er også lærer og elsker de ferier der følger med. Jeg bruger noget af min ferie på at læse nogle fagbøger. Nogle af dem jeg har haft lyst til at læse, men ikke harr prioriteret i løbet af skoleåret. Jeg skal bl.a. igennem Elbros nyeste udgivelse og så “dygtig, dygtigere, dygtigst” og så har jeg en del artikler gemt fra videnomlæsning.dk

  God sommer:-) KH Signe

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • ida

  Har du en opskrit på din smoothie og muffins? Så kunne jeg passende kaste mig over det i ferien :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh jeg kender det godt.
  Læse helt vildt mange bøger man ellers ikke har tid til! Gå en masse ture ved stranden, plukke vilde blomster, sejle kajak og lege vandkrig.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

020715