Mit lille hjem #1

DIY / Glaslanterner

 photo IMG_6110_zpsf24c2e06.jpg

Jeg er nok ikke den eneste der i en periode synes, at det var ret sjovt at servere smoothies og drinks i syltetøjsglas? Det har resulteret i, at mit køkken efterhånden bugner af dem, og jeg har måske alligevel ikke brug for helt så mange af dem netop der.
Jeg tænkte derfor at de kunne bruges til noget mere dekorativt rundt om i hjemmet. Jeg har fået mig en lille have ude foran mit soveværelse i den nye lejlighed, som godt kunne trænge til en kærlig hånd og lidt mere ‘hygge’ – jeg været på udkig efter nogle pæne lanterner der ud til, som ikke var for voldsomme eller for dyre. Her bliver der slået to fluer med et smæk; jeg får ryddet ud i mine køkkenskabe og får spredt levende lys rundt om i have. Det er på ingen måde raketvidenskab og de tager kun et par minutter af lave, så selv den mest fummelfingrede type, kan få dem her op og hænge. Du skal bruge:

 photo IMG_6041_zps12269749.jpg

  • Forskellige gamle sylteglas
  • Noget til at hænge dem op med – ståltråd, kobbertråd, lædersnor, natursnor eller lignende
  • Saks
  • Fyrfadslys

 photo 1_zpsc5ff0cc8.png

1. Skær et godt stykke tråd og bind det rundt om glassets gevind. Bind en stram knude og sørg for at der er rigeligt med tråd til at lave hank af.

2. Bind det resterende stykke tråd fast i den modsatte side af glassets kant og sørg for at det sidder godt fast i begge sider – de skal jo helst blive hængende et stykke tid.

3. Stearinlys i og voila – så er det bare om at finde noget du kan hænge dem fast i. Her hænger de fx. på afløbsrør, på en trappe og på søm i væggen – de er også ret søde når de bare står.

Jeg er personligt ikke til for meget nips, farver og pynt, men jeg tænker at de sagtens kan pyntes med englepapir, farvede lys, m.v. hvis man gerne vil gøre mere ud af det. Det er nok bare om at prøve sig frem.

God fornøjelse!

 photo 2_zps3fd6f258.png photo 3_zpsee6b4b3b.png

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mit lille hjem #1