130614

Sommerpavlova med kokos

 photo IMG_5908_zpsab6c02b1.jpg photo 1_zps3b839ffa.png photo IMG_5938_zpsabec7eb7.jpg photo 2_zps23012472.png

… og helt uden sukker. En lille tilføjelse til madbloggen – en klassisk dessert, i en lettere udgave, som en veninde og jeg prøvede af her den anden aften. Pavlova er på almindeligvis lidt af en sukkerbombe – vi valgte derfor at udskifte alt sukkeret i min mors klassiske pavlova-opskrift med Sukrins kaloriefrie melis, og resultatet blev virkelig godt. Flødeskummen fik lov til at blive (vi må jo heller ikke svinde ind til ingenting), men den blev dog “tyndet ud” med en god portion skyr. Jo syrligere topping, jo bedre, da bunden som sagt er dejlig sød. Du skal bruge:
3 æggehvider
100 g. sukrinmelis
1/2 tsk. eddike
60 g. kokosmel
1/2 dl. fløde
1 dl. skyr

Sæt ovnen på 150 grader. Pisk æggehviderne ved fuld hastighed i 5 minutter. Tilsæt sukrin, evt. med lidt vaniljepulver, langsomt, imens der stadig piskes. Tilsæt til sidst eddiken og rør rundt (undlad ikke eddiken, da det er den ingrediens der giver pavlovaen sin “sejhed”). Herefter vendes kokosmelen forsigtigt i dejen med en dejskraber.
Læg et stykke bagepapir på en bageplade og stænk enkelte dråber vand på papiret. Bred marengsmassen ud på pladen i en cirkel – hellere lidt for tyk end lidt for tynd.
Bag pavlovaen i 50 min, sluk ovnen og hold ovndøren lukket, indtil ovnen er helt kold – mindst én time.
Når kagebunden kommer ud, kan den være lidt blød, men den skal blot have tid til at sætte sig.
Pisk fløden til skum og vend den i skyren. Pynt med de bær du bedst kan lide – igen, passer de lidt syrlige frugter bedst til den her dessert.

Spørg mig ikke hvorfor, men kagen var faktisk bedst dagen derpå. Det skal siges, at den “kolde” smag fra Sukrinen er meget fremtrædende, så hvis man gerne vil undgå den, kan man måske nøjes med at udskifte halvddelen af sukkeret med Sukrin- det føles under alle omstændigheder bedre at nyde den uden den tunge dessertskyld bagefter.

Jeg håber, at I har haft en dejlig weekend. Jeg har selv haft nogle ret forrygende dage, og jeg har lige fået tilbagemelding om, at nøglerne til min lejlighed måske allerede ligger klar i morgen. Kryds fingre!

God aften ♥

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

130614