DIY | Denimshorts

Sødt men sundt #3

Photobucket
Photobucket

Jeg er efterhånden blevet småafhængig af, at have en form for sundt slik til at ligge i fryseren, når den søde sult melder sig. Jeg har allerede introduceret jer for to af mine favoritopskrifter i indlæggene her og her – den ene med smag af chokolade og kokos og den anden med en masse julede krydderier. Denne gang har jeg lavet en udgave med lakrids – en idé jeg fik efter at have købt en snackbar i min yndlings helsekostbutik, Ganefryd. Lakrids, chokolade, kokos og salt virker ikke umiddelbart som den mest oplagte kombination, men man bliver virkelig overrasket over hvor lækre de små lakridsgoodies kan være. Særligt salten kan virke lidt pudsig i første omgang, men ligesom i salte lakridser og chokolade med halvsalt, kan det alligevel gøre noget virkelig godt. Jeg prøvede mig lidt frem i køkkenet og kom frem til følgende opskrift:

350 g. dadler uden sten eller dadelmasse
200 g . mandler
4 spsk kokosolie
1 dl ren kakaopulver
1/2 tsk vaniljepulver
1-2 spsk lakridspulver
1 lille tsk fint salt
Lidt kokosmel

Bland dadelmasse (hvis du bruger hele dadler, så blend dem alene først) med finthakkede mandler, kakao, salt, kokosolie, vanilje- og lakridspulver. Mas det sammen til en ensartet masse og fordel massen på et stykke bagepapir. De mængder jeg har angivet er ikke helt præcist afmålt, da jeg oftest bare prøver mig frem, så måske du skal tilsætte lidt mere eller lidt mindre af enkelte ingredienser – prøv dig frem.
Læg et nyt stykke bagepapir over massen og rul den flad med en kagerulle. Skær små firkanter ud af massen og fordel en smule kokosmel på toppen af hver af dem.
I denne opskrift er der til to portioner – en til fryseren og en til at forme og spise med det samme. Opbevar barene i køleskabet.
Her får du en snack der giver masser af energi, en god mæthedsfornemmelse og nærer kroppen med gode olier fra mandler og kokos, samtidig med at der tilføres fibre, vitaminer og antioxidanter fra dadlerne. Ingen oppustehed, ingen ømme tænder, ingen sukkertømmermænd eller træthed, kun energi og gode fornemmelser. Velbekomme!

13 kommentarer

 • ingervadum@gmail.com

  Hvor det bare smager dejligt , jeg nyder et stk eller to med en kop kaffe , tak for opskriften

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Betina

  Jeg vil lige komme med et tip :) rul massen ud i en frysepose, det er så meget nemmer, og så kan man bare klippe posen op bagefter ;)

  Jeg havde ikke lige mandler nok herhjemme, men jeg toppede op med solsikkekerner og sesam, og det blev også super lækkert :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] ting i. Opsjrifteb på kokos/lakrids stængerne fandt jeg på Anna Würtz’ blog i indlægger her. Synes simpelthen at de ser helt vildt lækre ud og jeg som har en lille sød tand, tænkte at […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • annawurtz

  Sofie: Jeg bruger lakridspulver fra Urtekram :)

  Rebekka: Det kan købes i etniske supermarkeder. Jeg køber mit i Klostergrønt i Århus :)

  Maja: Du kan slet ikke smage dadlerne, så hop du blot ud i det :)

  Cecilie: Om de er til at blende afhænger meget af dadeltypen. Hvis du køber de tørrede, skal du lægge dem i vand. Jeg køber dem altid i etniske supermarkeder, hvor de er helt bløde. Føtex har også en god udgave, som findes blandt frugt og grønt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Jeg har virkelig svært ved at blende dadlerne.. Eller jeg kunne faktisk ikke, så endte med at smide alt ud.. Har du et tip?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg kan normalt ikke lide dadler, men dette lyder altså så lækkert, at jeg bliver nød til at prøve dem ;)
  http://fashion2ways.blogspot.dk/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • rebekka

  Hej :-) Hvor køber du dadelmasse henne?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • sofie madsen

  Jeg skal lige være sikker, er det lakridsrodspulver eller lakridspulver som fx Johan Bülow? Vi har nemlig begge dele liggende herhjemme :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie Baadsgaard

  Uhm. De ser super lækre ud. Skal da helt sikkert afprøves! :D
  http://www.cecilie-bruun.dk/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • annawurtz

  Pia Sabine: Jeg er glad for at du kan li’ dem :) Og godt at mine gulerodsmuffins faldt i god jord – de hitter også her hjemme.

  Anne Lise: Jeg bruger den fra Urtekram – den kan købes i Føtex, Irma, m.v., og i helsekostbutikker :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Lise

  Hvilket mærke lakridspulver bruger du, og hvor kan man købe det i Aarhus?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fantastisk, elsker dine opskrifter, hvis du skulle være i tvivl ;O) Glæder mig til at prøve den her også.
  Gulerodsmuffin var også en stor sucess ved kæresten og vennerne, tak.

  <3
  Pia Sabine

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DIY | Denimshorts