Hjælp! Jeg søger ...

Yndlingsalat #1

PhotobucketPhotobucket

I kan nok fornemme at bloggen svømmer lidt over i madindlæg, men sådan bliver det, når jeg alligevel bare skal sidde her hjemme og læse – så er der nemlig meget mere tid til at rende rundt og forsøge sig i køkkenet. Jeg tænker at starte en række indlæg med mine bedste bud på lækre, gerne proteinholdige  (og dermed særligt vegetaregnede) favoritsalater. Her er den første i rækken. Den er perfekt både som hovedret eller som tilbehør og så smager den bare utrolig lækkert. Til en skål med to store portioner skal du bruge:

2 avokadoer
2 dl quinoa
1 dåse kikærter
1 lille bakke cherrytomater (gerne San Marzano)
1/2 agurk
2-3 spsk hakkede krydderurter – eksempelvis persille eller basilikum. Jeg brugte selv 2 spsk af min hjemmelavede ramsløgspesto som jeg viste jer her
Evt. 1-2 fed hvidløg, hvis krydderurterne ikke giver nok smag
Salt og peber

Kog quinoaen efter posens anvisning, lad den køle af og bland det med kikærterne. Kør avokadoer i en blender sammen med krydderurter (evt. hvidløg) og smag til med salt og peber. Vend det i kikærter og quinoa, og tilsæt til sidst agurk og tomat, skåret i mundrette stykker. Smag igen til med salt (den kræver generelt meget salt, på grund af avokadoen) og server med det samme.

I kan nok fornemme pauserne i mellem indlæggene i den her uge – jeg blev færdig med min første eksamen i tirsdags, og hvor jeg før det var så dygtig til at sige nej tak til forskellige sociale foretagener, er min rygrad på mystisk vis blevet forvandlet til en regnorm, siden da. Men fair nok, man skal vel også give sig selv plads til at have dage hvor der ikke står andet end vin og hygge med drengene og pigerne i kalenderen. Ha’ en dejlig weekend allesammen.

12 kommentarer

 • […] til salaten har jeg fundet her, hvor Anna Wurtz har lavet en vegetarisk udgave af […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] en hel pose quinoa og brugte den anden halvdel til en salat, som jeg har hentet inspiration til her hos den smukke århusianske blogger […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] en hel pose quinoa og brugte den anden halvdel til en salat, som jeg har hentet inspiration til her hos den smukke århusianske blogger […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • annawurtz

  Sophie: De er kogte når man bruger dem på dåse :) Ellers skal du bare koge dem efter posens anvisning.

  Jeg er glad for at I kan bruge indlæggene – der skal nok komme flere :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sophie

  Hej Anna.
  Det ser lækkert ud! Hvordan tilbereder du kikærterne når du bruger dem i denne salat ?? :D

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lækker salat, skal simpelthen bare prøve den banankage! Ha en dejlig aften!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • uuf det ser lækkert ud , helt i orden med mad-indlæggene , for de er jo vildt lækre :D
  – Hosbond

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • heidi

  elsker mad-indlæggene! keep them coming :D

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  ej hvor skønt, jeg bliver decideret lykkelig, hvis du poster flere sunde proteinrige opskrifter!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Umm det ser lækkert ud – tror den skal prøves af snarest ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg elsker elsker elsker dine mad indlæg, så for min skyld gør det intet at der kommer mange af dem :P Liker dem altid på blog lovin, så jeg kan finde dem når jeg flytter hjemme fra og selv for alvor skal begynde at lave mad :-)

  Tak for en super blog!

  – Amalie.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cæcilie

  Åh hvor ser det lækkert ud! Det skulle du lige have postet først på dagen da jeg ihærdigt ledte efter (sund) frokost-inspiration! Det må jeg afprøve nu hvor min eksamenstid er gået igang – samt alle de andre lækre opskrifte på din blog!

  Også god weekend til dig! :)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjælp! Jeg søger ...