Instagram på det seneste

Hjemmelavet ramsløgspesto

pesto
Photobucket
Photobucket

Bloggen har været lidt stille de sidste par dage, da jeg har været i gang med min skriftlige eksamen i dansk. Ud over læsningen op til, krævede det også en 24 timers forberedelsesperiode, så jeg var nød til at lade alt andet end skolen ligge i et par dage. Men nu er jeg tilbage og har i sat lidt tid af til at slappe af.

Vi bliver i madblogkategorien lidt endnu. Jeg bruger, i forbindelse med forberedelsen af min biologieksamen, rigtig meget tid på at gå rundt og lave forskellige undersøgelser ude i Risskov for tiden. Den botaniske diversitet er ikke stor i Risskov, men der vokser til gengæld et overvæld af ramsløg, ligesom i mange andre danske skove her i april og maj.
Altså, jeg elsker at lave pesto – det er en fantastisk måde at tilføje maden mere smag og næring – særligt når det kommer til vegetarretter. Og hvorfor gå ud og købe de importerede (og sikkert sprøjtede) basilikumplanter, når man kan gå ud i skoven og plukke danske urter helt gratis og ubetinget. Ramsløgene findes typisk i de mere skyggefulde områder af skoven. De ligner liljekonvaller, der er giftige, så vær opmærksom på muligheden for forveksling – ramsløg er karakteristiske ved duften af hvidløg, der adskiller dem fra liljekonvaller, så duft til dem hvis du er i tvivl. Ramsløg smager som en blanding af hvidløg og forårsløg og gør det derfor virkelig godt i en pesto.
Til et lille glas skal du bruge:

100 g. friske ramsløgsblade
40 g. mandler
1 dl olivenolie
2-3 spsk parmesan (gerne friskrevet hvis du har overskuddet)
Salt og peber

Vask ramsløgsbladende grundigt og dup dem tørre. Blend bladende med mandler og salt, efterfulgt af olie og parmesan. Smag til sidst til med salt og peber. Server på brød, i pasta-, quinoa- eller bulgurssalater, til grøntsager, m.v.
Ud over den gode smag er der selvfølgelig det sundhedsmæssige perspektiv. Ramsløg har et særligt stort indhold af c-vitaminin, mere end ti gange så meget som citroner, samtidig med at den indeholder stoffer, der både virker antibiotisk og styrker immunforsvaret. Du får altså både en række nærende vitaminer og mineraler, samt de gode olier fra mandler og oliven. Velbekomme.

10 kommentarer

 • Lotte Stensig

  total lækker pesto- har lige lavet en kæmpe potion til min søns konfirmation.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] saks med, da vuffen alligevel skulle luftes og så høstede vi lidt ramsløg. Vi tog udgangspunkt i den her opskrift, men endte altså med at justere lidt i den, da smagen på simpelthen var for krads til vores […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne-Sophie

  Har lavet det her til aften til min bedste veninde – det er VILDT lækkert! Tak for opskrift :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor købte du ramsløg? Kan ikke finde dem nogle steder..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • annawurtz

  Godt I kan bruge det :)

  Fie: Du kan finde opskriften i et nyere indlæg :)

  Simone: Godt spørgsmål. Der er jo ingen konservering i, men den står stadig i mit køleskab og både smager fint og ser fin ud.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Hej Anna.

  Hvordan er holdbarheden på denne pesto? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fie

  På instagram har du lagt et billede ind af et af dine frokoster, og jeg tænkte på om du ikke ville skrive opskriften til mig, eller lave et indlæg da det ser vild lækkert ud.

  Det er det med kikærter, tomat, avokado, agurk osv…

  Fie

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rigtig flotte billeder – Det ser super lækkert ud og virker ikke så svært at lave. Den største udfordring er nok ramsløgene. :D

  Kh Loulou fra http://littleshyloulou.tumblr.com/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mmh lavede også pesto af ramsløg sidste sommer, det er så lækkert!
  Tak fordi du mindede mig om at jeg snart skal i Risskov igen ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Ihhh… det ser altså bare super skønt og lækkert ud :) Det bedste tip jeg længe har set :)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Instagram på det seneste