New in | Flower Mesh Bandeau Bikini

Sødt men sundt # 2

PhotobucketJeg vågnede op med de vildeste kage-cravings i går, og så er der bare ikke noget at gøre. Kan I huske mit seneste bud på hjemmelavede godter til biografturene i indlægget her? Jeg har prøvet at arbejde lidt videre med idéen og tilsat nogle flere krydderier. Resultatet blev disse super lækre frugt og nøddekugler, som smager intet mindre end himmelsk. Det eneste der er skidt ved dem er, at man ikke kan stoppe igen, når man først går i gang. Min roomie og jeg har allerede udraderet en portion. Du skal bruge:

350 g blendede dadler eller dadelpaste
200 g mandler
1 dl solsikkekerner
4 spsk kokosolie
Saft fra én presset appelsin
1 tsk vaniljepulver (ikke vaniljesukker, køb rigtigt vaniljepulver, f.eks. fra Urtekram)
2 tsk kanel
1 tsk kardemomme
1 tsk stødt ingefær
1/2 tsk stødte nelliker

Finthak mandler og solsikkekerner i en foodprocesser. Vend nødder, kerner, krydderier og appelsinsaft i dadelmassen og ælt grundigt. Tril massen til små kugler og stil på køl – de er klar til servering efter ca. 1/2 time. I denne opskrift er der til to portioner – en til fryseren og en til at spise med det samme.

Her får du en snack der giver masser af energi, en god mæthedsfornemmelse og nærer krop med gode olier fra mandler og kerner, samt fibre og antioxidanter fra dadlerne. Velbekomme!

 

8 kommentarer

 • jeg er vild med dine opskrifter! Gerne flere af dem :) I dag har jeg prøvet disse og tilsat lidt kokosmel samt en spsk havregryn- de blev MEGET gode!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Jeg synes simpelthen, at du er fantastisk inspirerende og selvom jeg har levet sundtt i mange år efterhånden, giver du mig virkelig lyst til en give den en ekstra skalle og spise efter nogle principper, der ikke kun fokuserer på at skulle indeholde så få kalorier som muligt. Jeg tror virkelig på dit budskab om, at maden skal være en kilde til god energi og at kroppen skal følge os livet igennem, så hvorfor ikke være så god som muligt ved den? Skinny bitch bogen er bestilt, hermesetas er erstattet med sukrin g dadler (hvor har du forresten købt det der “dadelpaste”?) og køleskabet er fyldt med grove grøntsager, æg, og andet godt.
  Jeg følger trofast med :) og tak
  Katrine

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • annawurtz

  Maise og Mia: Mange tak! Jeg finder mest inspiration i den mad jeg har lyst til, og så erstatter jeg ingredienserne med sundere alternativer – jeg havde fx. trang til krydderkage da jeg lavede dem her – så tog jeg bare de krydderier der skal i en traditionel krydderkage og kom dem i blandingen af mandler og dadler (i stedet for sukker og mel – en blanding der generelt bruges i de fleste helsekostkogebøger)
  De kogebøger jeg har stående på hylden er “Spis dig yngre” og “Køkkenrevolution på høje hæle”, som lever godt op til principperne om at sundhed og smag ikke skal være adskilt.

  Simone: Du kan købe det i Føtex – fx. fra Urtekram. Du læser bare varedeklarationen, hvis du er i tvivl om der er noget i, som ikke er godt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • simone

  Hej Anna :)
  Vil så gerne lave nogle af disse opskrifter, men hvor køber man det der 1 tsk vaniljepulver, f.eks. fra Urtekram? Altså, er der andre slags, og hvordan ved man, det er det rigtige? Kan jeg købe det i et supermarked? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Hej Anna! Tusind tak for en fantastisk blog, jeg er nu igang med en livsstilændring, er begyndt at løbe tre gange om ugen (hvilket jeg aldrig har gjort før) og er igang med at lægge min kost om. Tak for at være sådan en inspirationskilde, jeg bliver altid så glad, når jeg ser et nyt indlæg fra dig :)

  Jeg vil ligesom Maise også gerne høre om kogebøger eller madblogs du læser? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Uhh hvor ser de lækre ud Anna :-) Kunne godt skam også godt fortærer sådan en lille omgang der!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Øjj det ser godt ud! Jeg har også kagecravings, men det skal bare være sunde ingredienser, så de her er oplagt! Tak for tippet :)

  / http://www.fit4livin.wordpress.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åhh hvor lækkert, men tænkte på, hvor finder du inspiration til alle de lækre opskrifter? Bruger du nogle særlige kogebøger, som du kunne dele? :-)

  Og forresten super fin blog du har..

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

New in | Flower Mesh Bandeau Bikini