Dagens inspiration

Vintage og secondhand shopping i Århus

Hvorfor vintageshopping? Fordi det er en helt anderledes oplevelse. Der er ikke to stykker tøj der er ens, tøjet har historie og unikhed. Du møder ikke nogen i det samme item. I har efterspurgt et indlæg om vintage og second hand shopping i Århus. De butikker jeg viser jer her i indlægget er selvfølgelig kun de butikker jeg selv besøger – der er flere butikker rundt om i byen, men det er svært at få tid til at besøge dem alle. Det er primært vintage butikkerne jeg holder af – butikker der modtager, indkøber tøj, sætter det i stand eller syer det om.


“Dengang” i Graven er min version af vintage himlen. Rækker efter rækker af smukke items – et af butikkens kendetegn er det lille syområde, hvor de varer de får ind forvandles. Der pyntes og sættes i stand, så alt tøjet for en ganske særlig værdi. Prismæssigt er “Dengang” mere billig end andre vintagebutikker i Århus, til trods for det arbejde der lægges i at ordne tøj og indrette butikken fint. Den har i øvrigt et hyggeligt lille sofahjørne, hvor der ofte sidder gæster og venner af ekspedienterne og hygger sig. Alt i alt, er der en rigtig dejlig stemning i butikken. Men ak og ve, da jeg for et par dage siden aflagde butikken et besøg, opdagede jeg at “Dengang” lukker. Hvornår ved jeg ikke – butikken skal videresælges og jeg håber af hele mit hjerte at dens nye ejere åbner et lignende koncept. Skynd jer at gøre et fund inden!

I “So ein ding”’s smukt indrettede kælder på Nørre Allé finder du et hav af tasker, pelse, frakker, hatte, accessories og andre lækre sager. Det er tydeligt at der sorteres meget i det tøj de får ind, for der er kun god kvalitet og næsten alle items har noget særligt. Jeg er særligt vildt med deres mange retro lædervarer og så det store udvalg af ægte, lækker pels. Det er vel egentlig også den eneste vintagebutik, hvor du kan finde dyrere mærkevarer på hylderne. Priserne ligger da også der efter – hvis du har indstillingen om at vintagetøj ikke har den store værdi, da det er brugt, er det højest sandsynligt ikke her du finder dit nyeste fund. Er du tvært i mod typen der mener at netop fordi det er vintage, har det særlig betydning, og at prisen derfor bør være derefter, er det lige en butik for dig.

Fund i Fredensgade er endnu en yndig lille vintagebutik. Her falder jeg særligt for de mere rå items – masser af smukke kjoler, denim og læder. Det bedste ved butikken er måden de så fint har sorteret deres tøj og accessories. Prislejet ligger lidt mellem de to butikker nævnt ovenfor.

Til sidst er der er hav af velgørenhedsbutikker i Århus. Jeg besøger selv “Frelsens hær” på Nørre Alle og “Folkekirkens nødhjælp” i Ny Munkegade – det gode ved butikkerne her er at du, ligesom i vintagebutikkerne kan finde mange fine ting og så vide at dine penge går til et godt formål. Priserne er selvfølgelig også meget lavere, da arbejdskraften i butikkerne er frivillig. Her kan du nemt finde en sød strik eller kjole. De bedste fund jeg har gjort i disse butikker er trench coats – de bugner af mange fine gulvlange frakker. Så dem bør man helt sikkert også aflægge et besøg, hvis man er på secondhand og vintage shopping i Århus.

Pris dig glad over at du genbruger – at man går i second hand er ikke ensbetydende med, at man ikke kan købe nyt tøj – tøjet er ofte bevaret bedre, fordi det har haft betydning for mennesker før dig. Det er i øvrigt også det mest respektfulde for jordens begrænsede ressourcer – jeg synes generelt vi bør blive bedre til at begrænse vores “køb og smid ud” tendenser. En kvindes skrald, kan være en anden kvindes skat. Held og lykke med shoppeturen!

8 kommentarer

 • Dejlige butikker :-) Har også selv besøgt alle genbrugs / second hand butikker i århus, og skrevet en lidt nyere guide til dette. Denne kan findes her: http://vinterfryd.dk/category/oplevelser/genbrug-aarhus/

  /Malene – Vinterfryd.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er nogle fine butikker. Der findes også en anden i århus der lige har åbnet butik. Vintage Divine som kan findes på Høeg-guldbergsgade 97, 8000 Aarhus C. Rigtig fin vintage butik med tøj fra 1920 til 1970. Alt tøjet kan også findes på http://www.vintage-mode.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gadenavnene står i indlægget :) Mette Marie: Jeg kan faktisk ikke huske hvor jeg har købt hvad, da det ikke er til at se på mærkerne. Men man kan finde lækre sager alle stederne. Jeg skal overveje et indlæg om pesco-vegetarisme. :)Freja: "Dengang" ligger i et område med en masse gamle bindingsværkshuse – så vidt jeg ved ligger der ingen bro i nærheden. Jeg er glad for at du har kunne bruge bloggen :)Marie: Godt det kan bruges! Ja, skynd dig endelig der ned!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er det lækkert at du lige poster lidt om vintage i Århus – jeg kender personlig kun Dengang nemlig – og hvor må jeg skynde mig forbi før den lukker! Jeg lever stort set i genbrug og vintage faktisk – det er så meget lækrere end at gå i det samme tøj som alle andre kan gå ud og købe :)knus, Marie fra http://www.nemesisbabe.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ligger den der ''dengang'' under broen? (er ikke så kendt i aarhus, men jeg synes jeg har været der for maaaaange år siden)Forresten, må jeg lige fortælle dig, at jeg simpelthen ELSKER din blog, du har inspireret mig så meget med din sunde livsstil, så flere indlæg med lækker mad, tak! :)www.thoughtsinframes.blogspot.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonymous

  Hej Anna Jeg har et spørgsmål i en lidt anden genre. Det kunne være rigtig sjovt, hvis du vil lave et indlæg om at være vegetar, og hvorfor du besluttede at blive vegetar! :D

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kunne du sætte nogle billeder ind af nogle af de ting du har købt i butikkerne?:D

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonymous

  Hvad med nogle adresser? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dagens inspiration