Efterår

Verdens bedste frugtsalat .. eller i hvert fald en af dem

Kan I huske mit indlæg med Verdens bedste salat? Nu er jeg kastet mig ud i at lave den i en dessert/morgenmads-udgave.
Retten har næsten den samme ingrediensliste som salaten – jeg har blot skiftet grønsagerne (dvs. hvidkålen) ud med blandede frugter og så tilføjet lidt reven mørk chokolade. Til en stor skål skal du bruge:

600 g. frugter, fx. æbler, bananer, druer. (du kunne også være mindre konservativ og kaste dig ud i ananas, pomello eller mango)
250-350 g. fromage frais eller skyr (efter behov)
50 g. reven 85% chokolade
En god håndfuld mandler
1 tsk. vaniljepulver (ikke vaniljesukker)

Skær frugterne i mundrette bidder, hak mandler og chokolade og bland det med de øvrige ingredienser.

Spis den som et nærende, energigivende mellemmåltid eller til morgenmad – du kan evt. skrue lidt ned for chokoladen. Og hurra – den kan faktisk også serveres som dessert og det er slet ikke usundt. Fromage frais og skyr er rigt på protein, og samtidig langt mere fedtfattigt end fx. yoghurt. Mandler er fyldt med gode olier og L-argenin som styrker blodårene og sænker blodtrykket. Du får masser af vitaminer igennem frugten (big news) og så er der jo chokoladen – gør dig selv en tjeneste at købe en med min. 85% kakao. Kakao er en god kilde til magnesium, der har betydning for blandt andet muskelopbygningen, stofskiftet, energiproduktionen under motion, samt nervesystemets funktion. Der ud over er chokolade rig på antioxidanter og kobber, der kan forstærke det naturlige forsvar mod hjerte-kar-sygdomme og kræft, samt give en sund kulør – SÅ du behøver ikke at have dårlig samvittighed over at komme chokolade i, bare det ikke er i overdrevne mængder.

Det må vidst være den sidste tilføjelse til madblog-kategorien, for nu.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Efterår